JEROEN SCHOUTEN

Partner | Legal counsel

Ik ben creatief, onconventioneel en heb uitstekende business skills. Mijn focus ligt op alles wat online gebeurt, privacy compliance en het schrijven van toegankelijke contracten. Energie haal ik uit het creatief bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten.

Na drie jaar IT-advocaat bij Kennedy van der Laan te zijn geweest, ben ik naar XS4ALL gegaan, waar ik de eerste bedrijfsjurist was. Daarna heb ik voor KPN gewerkt. Mijn laatste werkgever was Google, waar ik verantwoordelijk was voor alle juridische zaken in de Benelux. In 2011 ben ik als zelfstandig jurist gestart (veel inhouse, o.a. bij Coca-Cola, Sogeti, TP Vision, Philips, Vodafone, Baker & McKenzie en Clifford Chance).

Ik ben 49 en woon in Rotterdam, met Beatrijs en onze drie kinderen.

MICHIEL VAN AST

Partner | Legal counsel

Ik krijg dingen voor elkaar. Sociaal, loyaal en gedreven. Sterke soft skills. Mijn focus ligt op het opstellen en uitonderhandelen van complexe IT-contracten, het vlot trekken van geschillen en het faciliteren van privacy compliance. Ik zie een grote toekomst voor LegalTech.

Na zo’n vijf jaar als IT-advocaat voor het Angelsaksische kantoor Hogan Lovells te hebben gewerkt en daarna voor telecomstartup Worldmax (mobiel breedband internet, h.o.d.n. Aerea), ben ik vóór de oprichting van Grasp ruim zes jaar als zelfstandig jurist werkzaam geweest (veel inhouse, voor o.a. Capgemini, Canon, T-Mobile, Epson, Getronics, Philips, Tommy Hilfiger en ASML).

Ik ben 42 en woon in Aerdenhout, met Annemarie en onze vijf kinderen.